Ako skontrolovať verziu Powershell vo Windows 10, 8 a 7

Pretože Windows 10 je dodávaný s predvolene nainštalovaným Windows PowerShell 5.0, ale súčasť WU (Windows Update) má inštalovať vynikajúcu verziu automaticky (Powershell 5.1), niektorí používatelia hľadali spôsoby, ako zistiť, ktoré verzie Powershellu momentálne používajú.

Ak ste fanúšikom robenia úloh cez terminál s Powershell, vždy je dobré sa uistiť, že váš systém používa najnovšie vydanie. Platí to najmä vtedy, ak používate verziu operačného systému staršiu ako Windows 10. Pamätajte na to, že program PowerShell je od verzie 5.0 oveľa výkonnejší - nad serverom Windows máte oveľa väčšiu kontrolu a poskytuje vám tiež väčšiu kontrolu nad serverom Exchange. , Lync a servery založené na SQL.

Predtým, ako vám ukážeme, ako skontrolovať verziu vášho prostredia PowerShell, tu sú verzie, ktoré sú predvolene predinštalované podľa verzie systému Windows:

Windows 10 a Windows Server 2016 - PowerShell verzia 5.0 (mala by sa aktualizovať na 5.1 pomocou Windows Update) Windows 8.1 a Windows Server 2012 R2 - PowerShell verzia 4.0 Windows 8 a Windows Server 2012 - PowerShell verzia 3.0 Windows7 SP1 a Windows Server 2008 R2 SP1 - PowerShell verzia 2.0

Ako skontrolovať verziu PowerShellu

Teraz, keď viete, ako by mali vyzerať predvolené verzie, postupujte podľa krokov uvedených nižšie a získate rýchleho sprievodcu kontrolou aktuálnej verzie prostredia PowerShell. Majte na pamäti, že nasledujúce kroky je možné replikovať bez ohľadu na vašu verziu systému Windows.

  1. Stlačením klávesu Windows + R otvorte príkaz Spustiť. Potom zadajte „ PowerShell “ a stlačením klávesu Enter otvorte novú výzvu k PowerShellu.Spustiť dialógové okno: PowerShell
  2. V novootvorenom okne Powershell zadajte nasledujúci príkaz a stlačte kláves Enter :
    $ PSversionTable
  3. Zobrazí sa zoznam podrobností týkajúcich sa vašej pomôcky PowerShell. Ten, ktorý nás však zaujíma, je PSVersion. V tomto prípade už máme najnovšiu verziu, pretože sme cez WU už nainštalovali všetky čakajúce aktualizácie.

    Poznámka: Nezabudnite, že ako ďalšie príkazy, ktoré obnovia vašu verziu PowerShell , môžete použiť aj verziu get-host | Select-Object alebo $ host.version .

Ak máte Windows 10 a vaša PSVersion je stále 5.0.10586.63, môžete ju aktualizovať na najnovšiu verziu nainštalovaním všetkých čakajúcich aktualizácií na Windows Update.

Odporúčaná

Oprava: Minecraft neodpovedá
Čo je aplikácia na registráciu zariadenia digitálneho televízneho prijímača a mala by byť odstránená?
Čo je FileRepMalware a mali by ste ho odstrániť